Контактирајте со нас

captcha

Пробиштип е значаен индустриски, општествен (образовен и културен) и административен центар кој се наоѓа во североисточниот дел на Република Македонија.

Се наоѓа на одалеченост од 100km од главниот град Скопје и 93km одалеченост од аеродромот „Александар Велики„ Скопје.

За доаѓање од Скопје може да се користат две рути и тоа: Прва рута: Скопје-Куманово-Кратово-Пробиштип, преку М-2 и Р-206 и како Втора рута: Скопје-Велес-Штип-Пробиштип, преку М-1, М-5 и Р-206.

map_pr