Производи. Модна конфекција АМИКА

Главната дејност на АМИКА ДОО е производство на горна женска облека од секаков вид на материјал наменета за странскиот пазар:

  • Фустани;
  • Сукњи;
  • Кошули;

МК “АМИКА” работи преку свои агенти Окитекс -Скопје, Глобал – Скопје, ИНТ – Кочани и Нов Тренд – Штип.

Купците се странски фирми од Германија, Италија и Англија.

“АМИКА” ДОО произведува за модните брендови:

“Max Mara” – Италија (Фустани, сукњи, кошули)
“Pinko” – Италија (Фустани, сукњи, кошули)
“Karl Lagerfeld” – Холандија (Фустани, сукњи, кошули)
“Drykorn” – Германија (Фустани, сукњи, кошули)
“Like a bird” – Германија (Фустани, сукњи, кошули)
“Marc Cain” – Германија (Фустани, сукњи, кошули)
“Willy Bogner” – Германија (Фустани, сукњи, кошули)
“Karpelle” – Англија (Фустани, сукњи, кошули)